ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (F.A.Q.)

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (F.A.Q.)

Συνηθισμένες ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (F.A.Q.) και οι απαντήσεις τους, περιέχονται σε αυτή τη σελίδα προς διευκόλυνση σας.

1. Τι είναι η τεχνική και πώς σχετίζεται με την κατασκευή κτιρίων;

Η τεχνική αναφέρεται στην εφαρμογή επιστημονικών γνώσεων, δεξιοτήτων και τεχνολογιών για την κατασκευή και την παραγωγή αντικειμένων και συστημάτων. Σχετίζεται με την κατασκευή κτιρίων διότι απαιτείται η εφαρμογή τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την επιβλεψη της κατασκευής ενός κτιρίου.

Tεχνική επιχείρηση, ειναι η επιχείρηση που ασχολείται με την μελέτη και εκτέλεση διάφορων κατασκευών. Η δική μας εταιρεία ειδικεύεται στο να ετοιμάζει όσα υλικά χρειάζονται για να κατασκευάσει γρήγορα και με ασφάλεια μεγάλα κτίρια που κυρίως αποτελούνται από τσιμέντο.

2. Ποιος είναι η ρόλος μιας επιχείρησης στην τεχνική κατασκευή;

Ο ρόλος μιας επιχείρησης στην τεχνική κατασκευή είναι να αναλάβει την οργάνωση, τον συντονισμό και την εκτέλεση των διαφόρων εργασιών και δραστηριοτήτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός κτιρίου. Αυτές περιλαμβάνουν την προμήθεια υλικών, τον συντονισμό των ομάδων εργατών, την εφαρμογή της τεχνικής γνώσης και την εκτέλεση των εργασιών σύμφωνα με τα προκαθορισμένα πρότυπα και προδιαγραφές. Κατασκευή είναι η εργασία που γίνεται για την παραγωγή ενός έργου. Εργαζόμενοι ακολουθώντας τον σχεδιασμό κάνουν πράξη το έργο που έχει σχεδιαστεί. Στην περίπτωση μας συνεργάζονται καλουπατζήδες, σιδεράδες, εργοδηγοί, χειριστές γερανών υπο την επίβλεψη Μηχανικών για να φτιάξουν το κάθε κτίριο.

3. Τι περιλαμβάνει η κατασκευαστική δραστηριότητα;

Η κατασκευαστική δραστηριότητα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες και τις δραστηριότητες που απαιτούνται για την κατασκευή ενός κτιρίου. Αυτές περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την προμήθεια υλικών, την κατασκευή των θεμελίων, των τοίχων, του οροφοπλάστη, της οροφής, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και την τοποθέτηση των φινιρισμάτων και την εκτέλεση των τελικών εργασιών για την λειτουργία του κτιρίου.

4.Τί είναι οι Μπετατζήδες και ποιος είναι ο ρόλος των μπετατζήδων στην οικοδομή;

Οι μπετατζήδες είναι οι ειδικευμένοι τεχνίτες οικοδομής που ετοιμάζουν το καλούπι στο οποίο θα μπει το σίδερο του οπλισμού και μετά θα προτεθεί το σκυρόδεμα ώστε να φτιαχτεί ένα κτίριο. Εργάζονται χειρωνακτικά αλλά διαθέτουν και κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Οι μπετατζήδες είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία, την ανάμειξη και την εφαρμογή του μπετόν στην οικοδομή. Ο ρόλος τους περιλαμβάνει την μέτρηση και την ακριβή αναλογία των υλικών, την ανάμειξη τους, την μεταφορά και την εφαρμογή του μπετόν στις αντίστοιχες επιφάνειες του κτιρίου, όπως θεμέλια, στύλους, δοκούς και πλάκες. Οι μπετατζήδες είναι σημαντικοί για την επίτευξη της αντοχής και της σταθερότητας του κτιρίου.

5. Τι είναι τα μπετά και πώς σχηματίζονται;

Μπετά είναι ο σκελετός ενός κτιρίου. Σχηματίζεται όταν στο έτοιμο καλούπι αφού μπει σίδερο προστίθεται ρευστό μείγμα από τσιμέντο, άμμο, χαλίκι και άλλων υλικών το οποίο στη συνέχεια γίνεται συμπαγές. Όταν αφαιρεθεί το καλούπι του σχηματίζονται τας μέρη που ενωμένα αποτελούν τον σκελετό του κτιρίου, κολώνες, δοκάρια, πλάκες, τοιχία.
Το μπετόν είναι ένα κατασκευαστικό υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην οικοδομή για την κατασκευή κτιρίων, γέφυρων, δρόμων και άλλων δομών και αποτελείται από ένα μείγμα κονιάματος (συνήθως άμμου), πέτρας ή ανοργάνων υλικών και άδευτου νερού. Σχηματίζεται με την ανάμειξη αυτών των υλικών σε συγκεκριμένες αναλογίες, προσθέτοντας το απαιτούμενο νερό για να δημιουργηθεί μια πλαστή μάζα που μπορεί να εφαρμοστεί σε μορφές και να σκληρύνει με τον χρόνο. Το μπετόν χρησιμοποιείται ευρέως στην οικοδομή για την κατασκευή θεμελίων, τοίχων, δοκών, πλακών και άλλων δομικών στοιχείων.

6. Τι είναι το οπλισμένο σκυρόδεμα και ποιος είναι ο ρόλος του;

Το οπλισμένο σκυρόδεμα είναι ένα κατασκευαστικό υλικό που αποτελείται από σκυρόδεμα (μίγμα μπετόν με ανοργάνων υλικών) και ενίσχυση από χάλυβα δομικών στοιχείων, γνωστή ως χάλυβας-οπλισμός. Ο ρόλος του οπλισμένου σκυροδέματος είναι να συνδυάσει την αντοχή στην πίεση του μπετόν με την αντοχή στην τάση του χάλυβα, δημιουργώντας ένα υλικό που είναι ιδανικό για την κατασκευή δομών και κατασκευών. Ο οπλισμένος σκυρόδεμας χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή κτιρίων, γεφυρών, στυλοβάτων και άλλων δομικών στοιχείων όπου απαιτείται η συνδυασμένη αντοχή σε κάθε είδους φορτίο.ίναι το σύνθετο υλικό της ένωσης οπλισμού ( σίδερο, χάλυβα) σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με ρευστό τσιμέντο μέσα σε καλούπι. Μετά από λίγο γίνεται συμπαγές, στο σχήμα που του έδωσε το καλούπι και όταν αυτό αφαιρεθεί έχει το σχήμα και την απαραίτητη αντοχή που απαιτεί η κατασκευή.

7. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μεταλλοτύπου και ξυλοτύπου;

Ο μεταλλοτύπος και ο ξυλοτύπος αναφέρονται σε δύο διαφορετικούς τύπους τμημάτων που χρησιμοποιούνται για τον κατασκευαστικό κλεισμό ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ο μεταλλοτύπος αναφέρεται σε μια κατασκευαστική μορφή από μέταλλο, συνήθως από ατσάλι, που χρησιμοποιείται για την μορφοποίηση του μπετόν κατά την υποβαθμίδωση. Ο ξυλοτύπος αναφέρεται σε μια κατασκευαστική μορφή από ξύλο, συνήθως από ξυλεία, που χρησιμοποιείται για την μορφοποίηση του μπετόν κατά την υποβαθμίδωση

ΜΕΤΑΛΛOΤΥΠΟΣ ή μεταλλικό καλούπι είναι το αποτέλεσμα της ένωσης βάση σχεδίου μεταλλικών πανέλων που δημιουργούν το καλούπι στο οποίο θα τοποθετηθεί ο οπλισμός και θα προστεθεί το ρευστό τσιμέντο για να φτιαχτεί ένα τοίχος, μια πλάκα, μια κολώνα ή ένα τοιχίο του κτιρίου. Αντικαθιστά την παραδοσιακή κατασκευή του καλουπιού με ξυλεία, είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη μέθοδος, έχει μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερο αποτέλεσμα.

ΞΥΛΟΤΥΠΟΣ ή ξύλινο καλούπι είναι το αποτέλεσμα της ένωσης βάση σχεδίου ξυλείας που δημιουργεί το καλούπι στο οποίο θα τοποθετηθεί ο οπλισμός και θα προστεθεί το ρευστό τσιμέντο για να φτιαχτεί ένα τοίχος, μια πλάκα, μια κολώνα ή ένα τοιχίο του κτιρίου.

8. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μεταλλοτύπου;

Η χρήση μεταλλοτύπου έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αντοχή και ανθεκτικότητα: Οι μεταλλικοί τύποι είναι ανθεκτικοί και αντέχουν σε υψηλές πιέσεις και φορτία. Αυτό τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε κατασκευές μεγάλου ύψους ή πολύπατων κτιρίων.
  • Ταχύτητα: Οι μεταλλικοί τύποι μπορούν να είναι πιο εύκολα και γρήγορα εγκατεστημένοι και αφαιρούμενοι σε σύγκριση με τους ξυλοτύπους. Αυτό επιταχύνει το χρόνο κατασκευής του κτιρίου.
  • Ανακυκλώσιμο: Τα μεταλλικά υλικά των μεταλλοτύπων μπορούν να ανακυκλωθούν, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα και προσφέροντας περιβαλλοντικά οφέλη.

9. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης ξυλοτύπου;

Η χρήση ξυλοτύπου έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Ευελιξία και προσαρμοστικότητα: Οι ξυλότυποι μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη κτιρίων, προσφέροντας ευελιξία στον σχεδιασμό και την κατασκευή.
  • Θερμομονωτικές ιδιότητες: Ο ξύλινος τύπος παρέχει καλές θερμομονωτικές ιδιότητες, κρατώντας το κτίριο δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.
  • Περιβαλλοντική βιωσιμότητα: Ο ξυλότυπος είναι ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος και η χρήση του συμβάλλει στη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος.

10. Ποιες είναι οι βασικές διαδικασίες κατασκευής ενός κτιρίου;

Κατασκευή κτηρίου, είναι οι εξειδικευμένες τεχνικές εργασίες εφαρμογής μια μελέτης και σχεδίων ώστε να παραχθεί ένα νέο οικοδόμημα, κτίσμα. Κτίριο είναι ένα μεγάλο κτίσμα, το αποτέλεσμα των τεχνικών εργασιών οικοδόμησης και των εργασιών οπλισμού και σκυροδέτησης, προορισμένο να καλύψει διάφορες στεγαστικές ανάγκες.

Οι βασικές διαδικασίες κατασκευής ενός κτιρίου περιλαμβάνουν:

  • Προετοιμασία του εδάφους: Περιλαμβάνει την απομάκρυνση τυχόν φυτών, την ισοπέδωση, την εδαφοτεχνική εργασία και την επεξεργασία του εδάφους για την υποδοχή των θεμελιωτικών εργασιών.
  • Θεμελίωση: Περιλαμβάνει την κατασκευή των θεμελίων, που αποτελούν τη βάση του κτιρίου και υποστηρίζουν το φορτίο του.
  • Κατασκευή της σκελετικής δομής: Περιλαμβάνει την κατασκευή των κολώνων, των δοκών και των οροφών, που αποτελούν τη σκελετική δομή του κτιρίου.
  • Εγκατάσταση των υπηρεσιών: Περιλαμβάνει την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών, υδραυλικών και μηχανολογικών συστημάτων που παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στο κτίριο.
  • Κατασκευή του κλειστού κτιρίου: Περιλαμβάνει την κατασκευή των εξωτερικών και εσωτερικών τοιχωμάτων, των οροφών, των οροφοδομών, των πατωμάτων και των οροφοφυλλών.
  • Ολοκλήρωση: Περιλαμβάνει την τοποθέτηση πόρτων, παραθύρων, επιπλέον επενδύσεων, δαπέδων, οροφοφυλλών, υδραυλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εσωτερικής διακόσμησης και οποιωνδήποτε άλλων τελικών εργασιών απαιτούνται για την ολοκλήρωση του κτιρίου.

Αυτές είναι οι γενικές διαδικασίες κατασκευής ενός κτιρίου, αν και μπορεί να υπάρχουν ποικίλες ανάλογα με τον τύπο και την πολυπλοκότητα του κτιρίου.

11. Τι είναι το καλούπωμα και ποια είναι η διαδικασία του;

Καλούπωμα είναι οι συνδυασμένες ενέργειες ειδικευμένων τεχνικών ώστε να διαμορφώσουν τον ξυλότυπο ( τα καλούπια ) μια κατασκευής. Ακολουθούν με ακρίβεια τα σχέδια Ξυλοτύπων της Μελέτης του κτιρίου. Προσθέτουν τον οπλισμό, ρίχνουν το ρευστό τσιμέντο και αφαιρούν την ξυλεία ( ξεκαλούπωμα) όταν γίνει συμπαγές και στεγνώσει το τσιμέντο. Το καλούπωμα  αναφέρεται στις συνδυασμένες ενέργειες ειδικευμένων τεχνικών για τον διαμορφωμένο ξυλότυπο μιας κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης οπλισμού, της ρίψης ρευστού τσιμέντου και της αφαίρεσης της ξυλείας μετά την πήξη και την στεγνώση του τσιμέντου.

12. Τί είναι οι Καλουπατζήδες και ποιος είναι ο ρόλος των καλουπατζήδων στην κατασκευή;

Καλουπατζήδες είναι οι ειδικευμένοι τεχνίτες που εκτελούν την εργασία του καλουπώματος. Συνδυάζοντας ξυλεία ή Πανέλα ετοιμάζουν τον ξυλότυπο, τοποθετούν τον οπλισμό και προσθέτουν το σκυρόδεμα βάση του σχεδίου του μελετητή μηχανικού. Είναι ειδικευμένοι τεχνίτες που εκτελούν το καλούπωμα. Αυτοί συνδυάζουν ξυλεία ή πανέλες για να δημιουργήσουν τον ξυλότυπο, τοποθετούν τον οπλισμό και προσθέτουν το σκυρόδεμα σύμφωνα με το σχέδιο του μηχανικού μελετητή

13. Τί είναι οι Σιδεράδες και ποια είναι η σημασία των Σιδεράδων στο καλούπωμα ενός κτιρίου;

Σιδεράδες είναι οι ειδικευμένοι τεχνίτες που τοποθετούν τον οπλισμό στον ξυλότυπο μιας κατασκευής κτιρίου. Ενώνουν κατάλληλα τα μέρη του οπλισμού (σίδερα), τηρώντας με ακρίβεια το σχέδιο μελέτης ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη συνοχή και αντοχή του κτιρίου. Οι Σιδεράδες αποτελούν μέρος του καλούπιου συστήματος και τοποθετούνται γύρω από τον οπλισμό για να διασφαλίσουν τη σωστή θέση και τον ευθυγράμμισή του κατά τη ρίψη του σκυροδέματος.

14. Τι περιλαμβάνουν οι Εργασίες Σκυροδέματος σε μια κατασκευή;

Εργασίες Σκυροδέματος είναι ο συνδυασμός όλων των απαραίτητων τεχνικών εργασιών για να κατασκευαστεί ο σκελετός ( φέρον οργανισμός ) ενός κτιρίου. Κατασκευή ξυλότυπου, τοποθέτηση οπλισμού, προσθήκη σκυροδέματος, δόνηση, ξεκαλούπωμα.

Οι Εργασίες Σκυροδέματος περιλαμβάνουν την ετοιμασία και τη ρίψη του ρευστού τσιμέντου στο καλούπι, την ανάμειξη και εφαρμογή των απαραίτητων υλικών, καθώς και την απομάκρυνση της ξυλείας μετά την πήξη και την στεγνώση του σκυροδέματος

15. Τί είναι οι Πανελάδες και ποιος είναι ο ρόλος των Πανελάδων στο καλούπωμα ενός κτιρίου;

Πανελάδες είναι οι ειδικευμένοι τεχνίτες που ετοιμάζουν τον Ξυλότυπο ενός κτιρίου χρησιμοποιώντας κυρίως μεταλλικά Πανέλα για το καλούπωμα. Αυτά μεταφέρονται με γερανό, τοποθετούμαι με ακρίβεια , ενώνονται καταλληλά και αφού στερεωθούν με ασφάλεια θα προστεθεί ο οπλισμός και το σκυρόδεμα για να ετοιμαστεί ο φέρον οργανισμός του κτιρίου. Οι Πανελάδες αναφέρονται στις ξύλινες ή μεταλλικές πανέλες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του καλουπιού. Αυτές οι πανέλες τοποθετούνται γύρω από τον οπλισμό και περιβάλλουν το σκυρόδεμα για να του παράσχουν μορφή και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πήξης.

16. Τι είναι οι Πανέλες / Πανέλα και ποια είναι η χρήση τους στην οικοδομή;

Πανέλα  είναι η πιο σύγχρονη μορφή καλουπώματος στην οικοδομή κτιρίων. Αποτελούνται από μεταλλικά πλαίσια που σχηματίζουν επίπεδα και ορθογώνια κομμάτια, διαφόρων σχημάτων και μεγεθών που επενδύονται εξωτερικά με γυαλιστερό ξύλο μετοφόρμ. Επιτυγχάνουν ταχύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα στο καλούπωμα.
Οι πάνελες είναι προκατασκευασμένα κομμάτια οικοδομικών υλικών που αποτελούνται από έναν συνδυασμό υλικών, όπως μπετόν, ξύλο, γυψοσανίδα ή μεταλλικά φύλλα, τα οποία συνήθως κατασκευάζονται εκτός του χώρου της κατασκευής και στη συνέχεια μεταφέρονται και τοποθετούνται στην κατασκευή του κτιρίου.
Οι πάνελες χρησιμοποιούνται στην οικοδομή για να επιταχύνουν τη διαδικασία κατασκευής, να βελτιώσουν την ποιότητα και την ακρίβεια των εργασιών και να μειώσουν τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Επιπλέον, παρέχουν ευκολία στη μεταφορά και τοποθέτηση, καθώς είναι προκατασκευασμένα και έτοιμα για χρήση.
Οι πάνελες χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές στην οικοδομή, όπως:

  • Πάνελες τοίχων
  • Πάνελες οροφής
  • Πάνελες δαπέδων

Οι πάνελες παρέχουν την ευκολία της επαναχρησιμοποίησης και τη δυνατότητα προσαρμογής σε διάφορες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, καθιστώντας τις επιλογή μεγάλης αξίας για τη σύγχρονη οικοδομική βιομηχανία.

17. Ποιες είναι οι εργασίες και δραστηριότητες που συνιστούν την Οικοδομή ενός κτιρίου;

Οικοδομή ονομάζεται ένα κτίριο υπο κατασκευή. Το σύνολο των τεχνικών εργασιών και δραστηριοτήτων που εκτελούνται με ακρίβεια βάση του σχεδίου Μελέτης στην διάρκεια κατασκευής ενός κτιρίου.
Οι εργασίες και δραστηριότητες που συνιστούν την οικοδομή ενός κτιρίου περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή και την ολοκλήρωση του κτιρίου. Αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή του τόπου, τον σχεδιασμό του αρχιτεκτονικού σχεδίου, την προμήθεια υλικών, την κατασκευή των θεμελίων, των τοίχων, του οροφοπλάστη, της οροφής, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και την τοποθέτηση των φινιρισμάτων και την εκτέλεση των τελικών εργασιών για την λειτουργία του κτιρίου.

18. Ποιες είναι οι βασικές αρχές της Οικοδόμησης;

Οι βασικές αρχές της οικοδόμησης περιλαμβάνουν τις ακόλουθες αρχές:
Αντοχή και ασφάλεια: Η οικοδομή πρέπει να είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη έτσι ώστε να αντέχει στις φορτίσεις και τις δυνάμεις που ασκούνται σε αυτήν, και να παρέχει ασφάλεια στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το κτίριο.
Λειτουργικότητα: Το κτίριο πρέπει να σχεδιάζεται έτσι ώστε να παρέχει τις απαιτούμενες λειτουργίες για τις οποίες προορίζεται. Για παράδειγμα, ένας γραφειακός χώρος πρέπει να έχει κατάλληλη διαρρύθμιση για γραφειακή εργασία και συναντήσεις.
Αισθητική: Η οικοδομή πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστη και να συμβαδίζει με το περιβάλλον της. Οι αρχές του σχεδιασμού και της αρμονίας λαμβάνονται υπόψη για να δημιουργηθεί μια ευχάριστη και αισθητικά ικανοποιητική οικοδομή.

19. Πώς ορίζεται ένα Κτίριο και ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Ένα κτίριο ορίζεται ως μια δομή που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να παρέχει χώρο για ανθρώπους να ζουν, να εργάζονται, να πραγματοποιούν δραστηριότητες ή να αποθηκεύουν αντικείμενα. Οι λειτουργίες ενός κτιρίου εξαρτώνται από τον τύπο του και μπορεί να περιλαμβάνουν κατοικίες, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εργοστάσια, αποθήκες κ.α. Οι λειτουργίες του κτιρίου προσαρμόζονται στις ανάγκες και τη χρήση των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν

20. Τι περιλαμβάνει η Κατασκευή Κτιρίων και ποιος είναι ο ρόλος της στη δημιουργία νέων κτιρίων;

Κατασκευή είναι η εργασία που γίνεται για την παραγωγή ενός έργου. Εργαζόμενοι ακολουθώντας τον σχεδιασμό κάνουν πράξη το έργο που έχει σχεδιαστεί. Στην περίπτωση μας συνεργάζονται καλουπατζήδες, σιδεράδες, εργοδηγοί, χειριστές γερανών υπο την επίβλεψη Μηχανικών για να φτιάξουν το κάθε κτίριο.

Η κατασκευή κτιρίων περιλαμβάνει την υλοποίηση του σχεδίου και την κατασκευή των απαραίτητων δομικών στοιχείων. Αυτό περιλαμβάνει την ανέγερση των τοίχων, τον προμηθευτήριο, την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών συστημάτων, την τοποθέτηση δαπέδων, οροφών και οροφοστρωμάτων, καθώς και την τοποθέτηση παραθύρων, θυρών και άλλων οπτικών στοιχείων. Κατά τη διαδικασία αυτή, τηρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές και οι οικοδομικοί κανονισμοί.
Ο ρόλος της κατασκευής κτιρίων στη δημιουργία νέων κτιρίων είναι κρίσιμος. Οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι οικοδόμοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του σχεδίου και την παραγωγή της φυσικής ύπαρξης του κτιρίου. Αυτός ο ρόλος περιλαμβάνει τη συντονισμένη εργασία μεταξύ αρχιτεκτόνων, μηχανικών, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και άλλων ειδικευμένων επαγγελματιών για να κατασκευαστεί το κτίριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του σχεδίου. Η κατασκευή κτιρίων επίσης περιλαμβάνει την προμήθεια των απαραίτητων υλικών και την επίβλεψη της κατασκευής για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ορθής εκτέλεσης των εργασιών.